Салата с нахут и сирене

 

Салата с нахуд и сирене

200 гр. Нахут – може и от консерва

200 гр. Сладка царевица – консерва

200 гр. Натрошено сирене – по твърдо е желателно

1 гл. Лук – средна

2 скилидки чесън

2 л. Зехтин, 2 л. Лимонов сок, сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нахут, ако е насипен, трябва да се накисне от вечерта и свари на другият ден, ако е от консерва – много бързо изсипване в дълбок съд, заедно с царевицата.

Лука се нарязва на ситно, на кубчета и се прибавя към тях. Чесънът се смачква с преса, разбърква се в зехтина и лимоновият сок и така се овкусява салатката.

Натрошаваме сиренето от горе.

Препоръчвам да се хапва с лъжица. Да ви е вкусно! 





{START_COUNTER}