ОСНОВНО ЯСТИЕ С НАХУТ

Необходими продукти:

100 г сварен нахут

1 бр. Домат

1 бр. Червена чушка

1 бр. Морков

½ бр. Лимон

1 чаена лъж. Зехтин

1 щипка хималайска сол

Червен пипер

Черен пипер

Начин на приготвяне:

Нахутът се накисва предварително за около 12 часа.

След което се сварява /може да се използва и готов от буркан или консерва без добавена захар/. Докато се вари, всички зеленчуци се нарязват на не много големи парчета, заливат се със зехтин, посоляват се леко с хималайска сол, добавя се малко вода и се изпичат във фурната на 180 гр./зеленчуците могат да се използват и сурови/. След това свареният нахут се измива и към него се добавят изпечените зеленчуци и останалите подправки.

 





{START_COUNTER}