ОСНОВНО ЯСТИЕ С НАХУТ |
||
Необходими продукти: 100 г сварен нахут 1 бр. Домат 1 бр. Червена чушка 1 бр. Морков ½ бр. Лимон 1 чаена лъж. Зехтин 1 щипка хималайска сол Червен пипер Черен пипер Начин на приготвяне: Нахутът се накисва предварително за около 12 часа. След което се сварява /може да се използва и готов от буркан или консерва без добавена захар/. Докато се вари, всички зеленчуци се нарязват на не много големи парчета, заливат се със зехтин, посоляват се леко с хималайска сол, добавя се малко вода и се изпичат във фурната на 180 гр./зеленчуците могат да се използват и сурови/. След това свареният нахут се измива и към него се добавят изпечените зеленчуци и останалите подправки.
|
||