Салата от Нахут със зеленчуци

Салата от Нахут със зеленчуци

Продукти:

250 гр. нахут

1 средно голям домат

1 малка краставица

100 гр.  Пармезан  /може твърд кашкавал/

3 л.  зехтин, 1 л. оцет и сол на вкус.

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва с малко сода от вечерта, за да набъбне. Сутринта се вари, докато омекне .

Изплаква се със студена вода. Изсепва се в дълбока купа.

Нарязва се домат на ситно, краставицата не се бели и също на ситно нарязана, пармезана се настъргва. Ако нямате пармезан, твърд кашкавал, също може да свърши работа.

Овкусява се със зехтин, оцет и сол. Сервира се изстудена.

Може да се консумира  с бяло вино , но става и като салата за твърд алкохол.





{START_COUNTER}