Салата с нахут и сирене |
||
Салата с нахуд и сирене 200 гр. Нахут – може и от консерва 200 гр. Сладка царевица – консерва 200 гр. Натрошено сирене – по твърдо е желателно 1 гл. Лук – средна 2 скилидки чесън 2 л. Зехтин, 2 л. Лимонов сок, сол на вкус Начин на приготвяне: Нахут, ако е насипен, трябва да се накисне от вечерта и свари на другият ден, ако е от консерва – много бързо изсипване в дълбок съд, заедно с царевицата. Лука се нарязва на ситно, на кубчета и се прибавя към тях. Чесънът се смачква с преса, разбърква се в зехтина и лимоновият сок и така се овкусява салатката. Натрошаваме сиренето от горе. Препоръчвам да се хапва с лъжица. Да ви е вкусно! |
||