Постен пилаф с нахут

вход през zajenata.bg
Постен пилаф с нахут
admin
Добавена от: admin
51029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. дългозърнест ориз
1 дафинов лист
1 скилидка чесън, накълцана
щипка мащерка
2 големи домата, обелени, без семена и ситно нарязани или консерва домати 425 гр, изцедени и нарязани на дребно
1 1/2 ч.ч. нахут сварен
сол
пипер
2 ч.ч. бульон
накълцан магданоз

Загрейте малко мазнина и леко запържете дафиновия лист, чесъна и мащерката. Прибавете доматите и гответе на средна температура, като бъркате и раздробявате доматите. Прибавете нахута и продължете да готвите докато доматената микстура стане на гъста паста, 10-20 минути.
Прибавете бульона и овкусете със сол и пипер, оставете да заври и прибавете ориза. Покрийте с капак, намалете температурата и гответе още 20 минути. Изгасете котлона и оставете да си почине за 30 минути. Разбъркайте леко с вилица и поръсете с магданоза.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft