Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с нахут и маслини

Снимка за Пиле с нахут и маслини
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Опитайте тази необичайна комбинация от крехко пилешко, засищащ нахут и нежно-тръпчиви маслини, която със сигурност ще разчупи ежедневието на домашните вечери.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки бутчета
  2. 1 ч. ч. черни маслини
  3. 2 ч. ч. сварен нахут
  4. 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  5. 1 ч. ч. пилешки бульон
  6.  сол, пипер и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се слага да се зачерви от всички страни в 4 с. л. сгорещено олио. Изважда се. Слага се празът и се разбърква 1-2 мин. Добавят се маслините и нахутът. Подправят се със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Месото и зеленчуковата смес се изсипват заедно в тавичка, заливат се с бульона, поръсват се по желание с малко лимонов сок и се запичат за 30 мин. за 190° С.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари